تهران میزبان دومین نشست گروه تماس منطقه‌ای برای افغانستان یکسان‌سازی به‌سبک طالبان | حقوق کارمندان زن در افغانستان فقط ۵ هزار افغانی نماینده مهاجران اهل تسنن در مشهد: امام خمینی (ره) نشان دادند که اسلام مرز ندارد یک مجاهد افغانستانی: امام خمینی (ره) برای مردم افغانستان سنگ تمام گذاشت طالبان به حکمتیار اجازه ترک کابل برای سفر به تهران را ندادند ابوطالب مظفری: افغانستانی‌ها امام‌خمینی(ره) را به‌عنوان یک رهبر سیاسی می‌شناختند عصمت‌اللهی: در اندیشه بلند امام، مرز جغرافیایی معنایی نداشت بیگانگی طالبان با دیپلماسی | پافشاری کابل بر پایان کار سرکنسول افغانستان در مشهد نخبگان افغانستانی از جایگاه امام خمینی (ره) در جهان اسلام گفتند تسهیلات جمهوری اسلامی ایران برای زائران افغانستانی اربعین ۱۴۰۳ مهاجران افغانستانی محله گلشهر در مراسمی یاد شهید رئیسی را گرامی داشتند نماینده افغان تبار پارلمان استرالیا پس از محکومیت جنایات اسرائیل استعفا داد احتمال بارندگی شدید در ولایت‌های بدخشان و نورستان (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) واکنش وزارت خارجه به درخواست طالبان برای تغییر کادر سرکنسولگری مشهد | منطبق با روش‌های بین‌المللی اقدام کنید تیم ملی فوتسال افغانستان آنالیزور اسپانیایی به خدمت گرفت ساعت کاری مرز ماهیرود افزایش یافت | رشد وزنی ۹۰ درصدی صادرات به افغانستان از مرز ماهیرود عبدالله عبدالله از کمک‌های ایران به مردم افغانستان قدردانی کرد تیم ملی فوتسال افغانستان قبل از جام جهانی در ۳ تورنمنت شرکت خواهد کرد آمریکا و آلمان درباره پیوستن اوکراین به ناتو هشدار دادند برنامه بازی‌های تیم ملی فوتسال افغانستان در جام جهانی ازبکستان
سرخط خبرها

محمدکاظم کاظمی: شعر سرپناه جامعه فارسی زبان بوده و است

  • کد خبر: ۱۱۴۶۴۱
  • ۰۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۵
محمدکاظم کاظمی: شعر سرپناه جامعه فارسی زبان بوده و است
نویسنده، شاعر و پژوهشگر افغانستانی گفت: شعر سرپناه جامعه فارسی زبان بوده و است، شعر به نوعی با تاریخ و فرهنگ ما پیوندی دیرینه دارد.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ «محمدکاظم کاظمی» شاعر و پژوهشگر نام آشنای افغانستانی در شب شعر «وطن مهر» که در ادامه برنامه‌های گرامی داشت از روز جهانی پناهنده در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای مهاجران افغانستانی برگزار شد، درباره اهمیت شعر در میان فارسی زبانان و جامعه مهاجر گفت: «شعر از دیرباز برای جامعه فارسی زبان یک سرپناه بوده است و آنها حرف خود را در غالب شعر بیان می‌کردند، آرزو، حماسه و داستان خود را هم در غالب شعر بیان می‌کردند.

وی ادامه داد: شعر به نوعی با تاریخ و فرهنگ ما پیوندی دیرینه دارد، و این ارتباط در عصر حاضر هم بین شعر و جامعه وجود دارد. این یکی از وظایف مهمی است که به عهده شاعران در جامعه است.

کاظمی با ابراز خرسندی از اینکه در هفته‌های اخیر چند مراسم مهم برای مهاجران افغانستانی برگزار شده است گفت: جامعه ما در طول سال‌ها بی‌صدا بوده و کمتر امکان ارائه فعالیت‌های خود را داشته‌اند و به همین دلیل عمدتا شاعران بودند که این وظیفه را برعهده گرفتند. در رابطه با موسیقی، تئاتر و ادبیات داستانی مهاجران نیازمند امکاناتی بودند تا در زیر سایه آنها فعالیت کنند. اما این امکانات یا نبود یا به سختی فراهم می‌شد.

این بیدل شناس معاصر تاکید کرد: به همین دلیل ما می‌بینیم که در دهه‌های شصت و هفتاد، فقط شعر است که بار همه این‌ها را به دوش کشید. همین موضوع مسئولیت شاعران ما را در رابطه با دغدغه‌های هم وطنانشان سنگین کرده است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز هنرهای دیگری هم در جامعه مهاجر رشد کرده است. اما شعر همچنان جایگاه خود را در میان مردم دارد و در واقع سرپناه آنها است.

این مراسم با حضور شاعران ایران و افغانستان از جمله محمدکاظم کاظمی، ابوطالب مظفری، زهرا حسین‌زاده، زینب بیات، سلمان نظافت، حمیده میرزاده، حکیم بینش، زهرا رسولی، محمد رضایی، حمید تقدیمی، ساحل رضایی، راحله حسینی و احسان توسلی در بازار بزرگ ملل مشهد واقع در بلوار شهید آوینی مهد برگزار ‌شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->